Manifesti

Wittedin ohjelmisto­kehityksen ostamisen manifesti

MANIFESTI

Witted uskoo, että nämä neljä asiaa ovat edellytyksiä sille, että ohjelmistokehitystä ostetaan oikein. Näin ostaja, myyjä ja kehittäjät menestyvät.

Kaikista yrityksistä tulee ohjelmistoyrityksiä.

  • Yritykset, jotka hyödyntävät digitaalisuuden mahdollisuuksia, kasvavat nopeimmin. Tämän takia ajan oloon kaikilla yrityksillä ohjelmistokehitysosaaminen tulee keskeiseksi kilpailutekijäksi.

Ohjelmistokehityksen ostajan tulee olla kuskin paikalla.

  • Digitaalisuus on keskeistä liiketoiminnalle, ja sen vahvin ajuri on ohjelmistokehitys. Siksi ostavan yrityksen tulee johtaa sitä. Tämä vaatii korkeampaa digitaalista kypsyyttä kuin ohjelmistokehityksen ulkoistaminen.

Softakyvykkyys rakennetaan ostajalle, ei kumppanille.

  • Jos ohjelmistokehitys ostetaan pelkästään kokonaistoimituksina, osaaminen ei rakennu ostajalle. Tämä myös lukitsee ostajan toimittajaloukkuun. Kun kehitys tapahtuu ostajan johtamissa tiimeissä, kyvykkyys rakentuu ostajalle.

Tehokkuus syntyy parhaista tekijöistä ja lyhyestä arvoketjusta.

  • Ohjelmistokehityksessä kilpaillaan parhaista tekijöistä. Yritykset, jotka pystyvät voittamaan kilpailun osaajista, voivat tarjota parhaita osaajia kilpailukykyisimmin. Koska erot tekijöiden tuottavuudessa ovat suuria, tehokkuus ei ostajalle synny halvimpien mahdollisten tuntihintojen metsästämisestä, vaan parhaiden tekijöiden löytämisestä tehokkaasti.

Kun ohjelmistokehitys ostetaan näillä periaatteilla, ostaja kehittää itselleen kilpailuedun ohjelmistokehitysosaamisesta, mikä ajaa kasvua ja kannattavuutta.

Ota yhteyttä

  1. Anton Veijola

    Sales, Finland

  2. Kennet Jokisalo

    Sales, Finland