Møt Co-founder og Senior Backend Konsulent Nils Torstein Øvstetun
-
Category:
Developing -
Author:
Witted Megacorp -
Published:
Bo- og arbeidssted: Jeg har bodd i Oslo siden 2007, men kommer opprinnelig fra Øvre Årdal.
Utdannelse: Mastergrad i Datateknikk fra NTNU og bachelorgrad i Datateknikk fra Høgskolen i Agder.
Utviklerprofil: Backendutvikler med mye Kotlin og Java i bunn. Jeg er fokusert på å gjøre ting enkelt og effektivt, og er veldig opptatt av god test og effektivisering. Den tradisjonelle modellen med dedikerte testuker fungerer ikke lenger. Smidig og kontinuerlig deployment er etter min mening den mest effektive måten å jobbe på.
Fartstid som utvikler: 17,5 år.
Fritidsaktiviteter: Jeg er veldig glad i god mat, og tilbringer mye tid på kjøkkenet. Jeg liker å gå tur, å reise og å bade. Når det gjelder bading, må det minst være 38 grader. I tillegg hører jeg mye på musikk og elsker å dra på konserter.
TV-serie- og/eller musikkanbefalinger: Når det gjelder tv-serier, er det stort sett kona som velger hva vi ser på. Jeg liker hard musikk, spesielt metal. Et band jeg kan anbefale er Gojira, de ble faktisk allment kjent etter å ha spilt under åpningsseremonien i OL i år.
Bakgrunn
Du har en imponerende CV! Hvordan vil du oppsummere din karriere frem til nå? Karrieren min har vært en god blanding av konsulentarbeid og i inhouse roller. Jeg har alltid fokusert på det tekniske, hovedsakelig backendutvikling innenfor Java og Kotlin.
Jeg har jobbet i en startup i de siste årene. Det har gitt meg god erfaring med å bidra i hele løpet med produktutvikling - fra behovet til kunden blir identifisert, til å få levert løsningen på en svært effektiv måte.
Når det gjelder bransjer, så har jeg jobbet med finans de siste syv årene. Tidligere jobbet jeg blant annet innen helsesektoren.
Hva fikk deg til å velge konsulent-/frilanslivet? Jeg hadde lenge tenkt at neste jobb skulle bli som selvstendig utvikler, men jeg hadde gitt opp denne tanken på grunn av innkjøpsreglene. Da jeg ble kjent med Minicorp fant jeg raskt ut at denne modellen passet meg perfekt. Jeg opplever at dette gir veldig stor frihet til å velge prosjekter, styre egen tid og justere arbeidsmengden.
Hva gleder du deg mest til med å starte reisen i Minicorp? For det første å komme tilbake til konsulentlivet. For det andre er det spennende å være med på den relativt nystartede reisen i Minicorp og å kunne være med å forme hvordan reisen blir fremover.
Hvilke typer prosjekter eller utfordringer håper du å jobbe med gjennom Minicorp? Jeg håper å jobbe i et prosjekt på et sted som har fokus på effektiv arbeidsmetodikk, og som gjerne bruker moderne teknologier. Jeg vil gjerne bidra i tverrfaglige prosjekter, der det er fokus på å faktisk forstå produktet som utvikles og behovene til kunden.
Forventninger
Hvordan hørte du om Minicorp? Jeg tror jeg fikk en melding fra dere på Linkedin og ble nysgjerrig på modellen.
Hva overbeviste deg om å ta spranget? Det var muligheten til å få jobbe tilnærmet som selvstendig konsulent. Et profesjonelt salgsapparat var avgjørende, siden den største bekymringen min ved å jobbe selvstendig var å selge meg selv og finne oppdrag. Tilgangen til prosjekter og den støtten Witted tilbyr var viktig for min avgjørelse.
Hvordan håper du å bidra til å forme fremtiden til denne bransjen gjennom Minicorp? Jeg håper å bidra gjennom prosjektene jeg jobber på ved å levere verdi til relevante kunder og prosjekter.
Hvilke forventninger har du til veien videre? Jeg håper at Minicorp blir en suksess og fortsetter å vokse med flere ansatte. Der er vi allerede på god vei. En utfordring med å være konsulent er å bygge opp intern kultur, og jeg bidrar gjerne med både sosiale og faglige arrangementer innenfor Minicorp. Drømmen min er at vi blir en sterk utfordrer for de mer tradisjonelle konsulenthusene.
Hvilke aspekter ved Minicorps tilnærming tror du vil ha størst innvirkning på karrieren din? Jeg tror prosjektene jeg jobber med vil ha størst innvirkning, og har stor tro på å få tilgang til mange spennende oppdrag gjennom det gode salgsapparatet til Witted. Samtidig er det veldig spennende å være med så tidlig på Minicorp-reisen, og håper å kunne bidra med å forme kulturen i selskapet.
Det å jobbe som konsulent kan være intenst til tider. Hvordan ser du for deg at Minicorps modell kan hjelpe deg med å balansere profesjonell vekst og privatliv? Jeg mener at antall timer man jobber per uke ikke er en god metrikk på hvor bra man er som konsulent - og jeg har alltid prøvd å jobbe tilnærmet normale arbeidsuker i min karriere. Jeg ser at mange konsulenthus har bonusmodeller som oppfordrer til å fakturere flest mulig timer per uke, gjerne med ønske om å jobbe mer enn 100% - som fører til press for å hele tiden jobbe litt ekstra. Jeg mener det kun er konsulenthusene som tjener på slike ordninger, det er ikke gunstig hverken for konsulenten eller kunden. Modellen til Witted er i så måte mye enklere å forholde seg til, og jeg tror en slik modell gjør det enkelt å finne balansen mellom arbeid og fritid.
Andre spørsmål
Hvem tenker du at Witted Minicorp passer for? Jeg tror det passer for faglig sterke konsulenter med noen års erfaring, som er selvstendige og villige til å ta litt mer risiko. På den andre siden, hvis man er villig til å ta litt mer risiko, får man jo også en veldig attraktiv lønnsmodell og større del av “kaken”.
Har du noen råd til andre IT-eksperter som vurderer Witted Minicorp? Om det er fristende å prøve å jobbe som selvstendig konsulent, men du synes det er skummelt å ta steget, er Witted Minicorp riktig sted for deg.