Open projects

Senior Backend Developer - NRK

Start date: 01.03.2023
Duration: 7 months
Allocation: 100%
Location: Oslo
Language: Norwegian

Om anskaffelsen
I Produkt- og teknologiutvikling jobber det ca 400 flinke folk innenfor teknologi. Ca 180 av disse er utviklere som jobber med interne systemer og publikumsproduktene som du muligens kjenner som NRK.no, YR, NRK Radio og ikke minst NRK TV. NRK TV har en ambisjon om å være hele Norges felleskap. Som bruker får du ta del i samtidige opplevelser med det norske folk, men du får også oppdage det gode innholdet til din tid og på din måte. NRK TV er en tjeneste som har utviklet seg mye siden den kom, og trykket på tjenesten bare øker. Det merket vi særlig da korona stengte ned Norge 12. mars 2020. Å ha en robust og stabil tjeneste som alle kan bruke, var noe vi følte på "kroppen" disse dagene da skolene stengte og mange havnet på hjemmekontor. Og bak denne tjenesten står en stor og dyktig gjeng på ca. 60 personer - backend, frontend, mobil, testere, drift, UX og design. Siden vi er så mange har vi delt oss opp i mindre kryssfunksjonelle team som har ansvar for egne deler av tjenesten. Teamene har stor påvirkning på teknologivalg og hvordan man løser oppgaver, og flere av teamene har omfavnet mobprogrammering som arbeidsform.

Oppdragsbeskrivelse
Vi bygger løsninger på .NET og utvikler både i C# og F# . Vi har kanskje en av Norges største F#-miljø. Det meste driftes i eksterne skytjenester. Vi bruker alt fra virtuelle maskiner i Azure, til Azure App Services, Kubernetes og serverless-teknologi med Azure Functions. Vi bygger løsninger med lang levetid, så derfor er godt API-design viktig for oss. Vi tar oss tid til å gjøre arkitekturarbeid og kontraktsdesign på en skikkelig måte. Vi er også opptatt av OpenAPI og AsyncAPI, for å dokumentere integrasjonene våre. Nå ser vi etter nye kollegaer som vil være med å utvikle tjenesten videre. NRKs overordnete og hårete mål er at vi skal være i verdensklasse i alt vi gjør og tilbyr publikum. Det er ikke lite å strekke seg etter, men også veldig gøy.


Ansvar og oppgaver:
• Koding, gjerne sammen med sidemann eller mob-programmering
• Produksjonssetting og drift av tjenestene. Du vil ha ansvar for både kode og kjøretidsmiljø, overvåkning og alarmering for løsningene du bygger.
• Bidra i konseptutvikling og videreutvikling av produktene våre i tett samarbeid med interaksjonsdesignere, produktutviklingssjefer og utviklere.
• Bidra til at teamet har fokus på fremdrift.
• Holde deg oppdatert på fagfeltet og bidra i fagdiskusjoner på tvers av NRK

Hvem er du:
• En som vil være med og lage robuste løsninger som er enkle og behagelige å bruke, for et stort publikum med ulike forutsetninger.
• Glad i å skrive kode, men også evne å tenke nytt for å finne smarte løsninger. Tjenestene våre favner et stort antall plattformer, hvor alt innhold skal være lett tilgjengelig. De favner både nettlesere til mobiler, spillkonsoller og nyere smart TV-er.
• Er faglig engasjert og liker både å lære og dele.
• Du har en bachelor eller master innenfor informasjonsteknologi eller liknende.
• Arbeidsspråket vårt er norsk, noe vi forventer at du også skal beherske.

Kvalifikasjoner og egenskaper
- Kandidaten må ha erfaring med å utvikle APIer i komplekse system, C# og F#.
- Kandidaten må ha erfaring med produksjonssetting, overvåking og drift av tjenester
- Vi forutsetter gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og genuin interesse for teknologi,
- Kjennskap til strømmeteknologi

Apply for this project

Freelancing through Witted

Witted helps freelance software developers and designers to find the projects that match their skills and preferences, all for free. The only thing you need to do is to tell us what you’re looking for in your next project.

Interested in a project?

Our agents are standing by, ready to fill you in on any of our projects and be your helping hand along the way to make sure you have all the tools you need to land the gig. If you're already working with Witted, please log in to Witted Hub to contact our agents.