Open projects

Tech lead with Fullstack expertise - Ruter

Start date: Latest 01.02.2023
Duration: 31.12.2023 med opsjon 1 + 1 år
Location: Oslo
Allocation: 100%

Ruter ønsker en erfaren utvikler som TechLead for et nytt team. Utvikleren skal være med og bygge opp en ny løsning - og et nytt team - for RuterKontroll, sammen med produktleder og design lead.
Vi ønsker oss en tech lead med fullstack-kompetanse og interesse for arkitektur. Utvikleren skal gi retning for hvordan vi skal implementere og selv være ledende i å lage den nye løsningen, etter hvert sammen med flere utviklere.
Vi har ikke valgt teknologi, men ser for oss at vi antagelig går i samme retning som flere av de andre teamene i Ruter, med java-script, react og node.js eller kotlin.

Løsningen skal erstatte eksisterende løsninger under paraplyen RuterKontroll. Formålet er å sikre større betalingsandel blant de reisende hos Ruter. Teamets ansvar inkluderer både programvare og valg av hardware som brukes av billettkontrollørene (i dag en app som kjører på Android), løsning for rapportering og oppfølging internt (i dag en web-basert portal), api-er mot andre aktører med mer.

Tech lead skal jobbe i team sammen med produktleder, design lead og andre utviklere. Vedkommende må forvente å bli involvert i å engasjere og inkludere de andre utviklerne i teamet og å kunne veilede disse utviklerne. Tech lead vil bli sentral i valg av fremtidige tekniske løsninger, og i å lage disse - både design, utvikling og test.
Vi ønsker oss en fullstack-utvikler som har erfaring med/ interesse for å jobbe med arkitektur i backend. Vi skal utveksle informasjon med flere andre interne systemer, og antagelig også med eksterne løsninger.
Men, siden hovedløsningen (i hvertfall i dag) er en mobilbasert app, er det også viktig at vår techlead har en forståelse for, og interesse av, mer frontend-preget arbeid (selv om denne delen om ønskelig i hovedsak kan ivaretas av andre utviklere).

Aktuelle arbeidsoppgaver:
• Analyse og design av nye løsninger
• Programvarearkitektur
• Valg av hardware-løsninger
• Utvikling og test av løsningene

Ønskede kvalifikasjoner:
▪ Lang erfaring som utvikler på fullstack-løsninger
▪ Minimum 3 års høyere utdannelse innen IT (høgskole/universitet)
▪ Erfaring som techlead og/ eller arkitekt
▪ Oppdatert på det teknologiske landskapet
▪ Må kunne kommunisere så andre forstår det
▪ Må ha erfaring med hendelsesdrevet arkitektur og mikrotjenester
▪ Interesserer seg for å bidra med kunnskapdeling og å ta i bruk kunnskap
▪ Arbeidsspråk er norsk, og det er viktig at konsulenten har evne til å kommunisere uten vesentlige språklige barrierer. Skandinavisk (norsk/svensk/dansk) minimum nivå C1 , Engelsk minimum nivå B2

Det er en fordel om konsulenten har erfaring med
• Å jobbe smidig og målbasert
• Å jobbe tett med produkteier og design
• Å utarbeide og forfine brukerhistorier
• Utvikling med java-script, react og node.js eller kotlin

I tillegg er det positivt om konsulenten har kjennskap til:
▪ Native app-utvikling
▪ Micro frontends

Personlige egenskaper:
▪ Selvstendig og selvgående
▪ Initiativrik og positiv
▪ Gode samarbeidsevner
▪ Være analytisk og evner å se helhet
▪ Strukturert og ryddig
▪ Gode kommunikasjonsevner muntlig og skriftlig
▪ Liker å jobbe sammen med andre, er et positivt bidrag til teamet

Apply for this project

Freelancing through Witted

Witted helps freelance software developers and designers to find the projects that match their skills and preferences, all for free. The only thing you need to do is to tell us what you’re looking for in your next project.

Interested in a project?

Our agents are standing by, ready to fill you in on any of our projects and be your helping hand along the way to make sure you have all the tools you need to land the gig. If you're already working with Witted, please log in to Witted Hub to contact our agents.